For kort forhudsstreng (frenulum breve)

For kort forhudsstreng (frenulum breve)

For kort forhudsstreng (frenulum breve) kan være en ubehagelig tilstand med smerter og ardannelse af forhudsstrengen.

Forberedelse

Operationen kræver ingen forberedelse, men man må ikke være i blodfortyndende behandling. Er man det, skal forholdsregler aftales med klinikken forud for operationen.

Det er en god ide at bære stramme underbukser på operationsdagen, så penis kan lejres opad, for at undgå hævelse.

Operation

Operationen foregår i lokal bedøvelse der anlægges via stik i penisroden. Det skal bemærkes, at følesansen er bevaret men smertesansen forsvinder. Når bedøvelsen virker, overskæres forhudsstrengen på tværs og sys på langs således, at der opnås en forlængelse. Hudkanterne sys med tråd, der går i opløsning i løbet af 1- 2 uger.

Du vil få anlagt gazestykker omkring penis for at opsamle evt. blod efter operationen. Personalet instruerer dig i, hvordan du selv kan holde øje med blødning.

Smerter

Vi anbefaler, du tager 1 gram paracetamol (Panodil) 4 gange dagligt de første dage, samt tabletterne Ipren 200 mg, 2 stk. 3 gange dagligt. Denne medicin skal du selv sørge for at have hjemme. Hvis personalet mener, at du får behov for stærkere smertestillende medicin, vil du få en recept på dette før hjemsendelse.

Efter operationen

I efterforløbet skal du selv observere for blødning og fjerne gazestykkerne, som du bliver instrueret i. Det er ikke ualmindeligt at der kan optræde blødning fra sammensyningen. Du kan selv stoppe blødningen ved at holde et jævnt fast tryk mod det blødende sted i nogle minutter.

Det er en god ide at bære stramme underbukser, så penis kan lejres opad, for at undgå hævelse.

Efter det første døgn er det vigtigt, at du bruser grundigt med håndbruser ned i såret 2 gange dagligt. Det er også vigtigt at du trækker forhuden helt tilbage, så du kan holde området helt rent.

Af hensyn til dit tøj tilrådes det, at vikle en serviet/gaze omkring såret indtil trådene er faldet af, da der kan komme noget siven langs med trådene, når de begynder at gå i opløsning.

Såret er nogenlunde stabilt efter ca 3 uger. Ved første forsøg på samleje efter operationen tilrådes det at anvende et kondom for at mindske belastningen af arret.

Du kan efter operationen genoptage dit arbejde straks. Hård fysisk aktivitet og samleje anbefales først efter trådene er fjernet. Ligeledes frarådes svømning og karbad før såret er helet.

Fjernelse af trådene

Opløses trådene ikke af sig selv, kan du få dem fjernet hos os efter ca. 10 dage.

Du kan bare møde op i klinikken:

Mandag, tirsdag og torsdag mellem kl 9.00-12.00 og 12.30-15.30

Onsdag mellem kl 12.00-15.30 og 16.00-18.30

Komplikationer

Der er altid en mindre risiko for blødning og infektion ved en operation.
Der er ingen garanti for det kosmetiske resultat.

Ved spørgsmål kan du kontakte Klinikken på telefon: 4825 0145